Artboard 1 no disagree x error
Skift site
Menu

Redskaber Fang Faget

Kredsen har udviklet flere redskaber, som kan gøre socialpædagogerne bedre til at sætte ord på deres egen faglighed.

TEST JER SELV

Test jer selv er et brætspil, der har til formål at skabe dialog og fokus på den socialpædagogiske faglighed. Spillet er målrettet medarbejdere på arbejdspladser, hvor der er socialpædagoger blandt de ansatte. Gennem spillet skal I forholde jer til forskellige spørgsmål om den socialpædagogiske praksis og synlighed, om andres syn på den socialpædagogiske faglighed og konkrete opgaver, hvor I i fællesskab skal sætte ord på den socialpædagogiske faglighed.

Spillet er gratis, hvis du er medlem af Socialpædagogerne Nordjylland og koster 240 kr., hvis du ikke er medlem.

Hvis du gerne vil bestille spillet, så send en mail til nordjylland@sl.dk med en af følgende beskeder:

Ja tak, jeg vil gerne bestille et eksemplar af "Test jer selv".

eller

Jeg henter selv spillet på kredskontoret, Skansevej 90B, 9400 Nørresundby

eller

Jeg vil gerne have spillet tilsendt

Derudover skal vi have din fødselsdato, navn, arbejdssted og arbejdspladsens adresse.

FAGLIGT FOKUS

Fagligt Fokus er et redskab, som både øger den faglige bevidsthed og synliggør den socialpædagogiske faglighed. Du kan bruge redskabet til at undersøge fagligheden i den pædagogiske praksis ved at fokusere på en bestemt handling eller indsats. Du kan enten bruge Fagligt Fokus alene eller sammen med andre.

Redskabet kan afhentes på kredskontoret eller printes.

FAGLIGHEDSLABORATORIET

Målet med Faglighedslaboratoriet er at dele viden, skabe refleksion og styrke den faglige bevidsthed i en personalegruppe. Faglighedslaboratoriet giver jer mulighed for at drøfte cases fra jeres dagligdag på arbejdspladsen og få nye perspektiver og ideer til løsninger.

Undersøgelser viser, at når  I bruger jeres professionelle dømmekraft bygger den ofte både på:

  • Praktisk og teoretisk viden
  • Følelser og værdier
  • Intentioner

I Faglighedslaboratoriet øver I jer derfor også på at lytte efter, om det er viden, følelser og værdier eller intentioner, der ligger bag de ideer, I giver hinanden til, hvordan I kan løse konkrete opgaver i forhold til borgerne.

Hvis din arbejdsplads har brug for hjælp til at komme i gang med at bruge Faglighedslaboratoriet, er du som medlem af Socialpædagogerne Nordjylland velkommen til at sende en forespørgsel til kredskontoret  nordjylland@sl.dk

FORKLAR FAGLIGHEDEN

Meget socialpædagogisk arbejde kan ligne helt almindelig hverdag, men bag de hverdagsagtige aktiviteter er mange socialpædagogiske overvejelser og faglige mellemregninger, som er med til at skabe relationer, udvikling og give borgerne en meningsfuld hverdag.

De fire plakater med billeder fra den socialpædagogiske praksis er med til at synliggøre, at der sker meget mere end det, som man lige umiddelbart kan se.

Plakaterne kan lige som spillet også bestilles, se under Test jer selv.

SÆT ORD PÅ DIN FAGLIGHED

Har du det ligesom mange andre socialpædagoger, der synes, det er svært at sætte ord på deres faglighed? Derfor har vi, inspireret af elevatortalen, udviklet et koncept til socialpædagoger, hvor du får muligheden for at præsentere din faglighed kort og sætte ord på, hvilken værdi dit arbejde skaber for andre.

Du skal svare på fire spørgsmål. 

Det er vigtigt, at du gør teksten nærværende og bruger et almindeligt sprog, som er let at forstå for folk, der ikke er socialpædagoger. Samtidig er det vigtigt, at teksten er så kort som muligt, og at du lader være med at gå i detaljer. Din præsentation må kun fylde en side.

Find din målgruppe – hvem er det, som du gerne vil fortælle om din faglighed – er det din chef, en samarbejdspartner eller en ven?

Klart sprog– brug et forståeligt og enkelt sprog, så andre forstår præcis, hvad du mener.

Gør det kort – undgå overflødige ord og detaljer.

DE FIRE SPØRGSMÅL LYDER:

 

  1. Hvad er det for en opgave, du løser?
    Jeg....

  2. Hvilken værdi skaber dit arbejde for andre?
    Jeg....

  3. Hvad er det særlige du kan som socialpædagog?
    Jeg....

  4. Hvad brænder du for i dit arbejde som socialpædagog?
    Jeg...