Artboard 1icon_burger icon_checkmark_red icon_checkmark icon_cross icon_down icon_download icon_edit icon_exclamationbox icon_eye icon_facebook icon_heart icon_home icon_house icon_lock icon_magnify icon_papers icon_prize icon_quote icon_site-switchericon_star icon_studerende icon_trio icon_twitter icon_up
Menu

Konflikten udsat for anden gang

Det vil sige at en strejke kan bryde ud den 6 maj, da strejken kan begynde 5 dage efter de 14 dages udsættelse. På samme måde kan en lockout begynde den 12 maj

Konflikt - lockout

OVERENSKOMST 2018

Forligsmanden Mette Christensen valgte for anden gang at give parterne yderligere 14 dage til at finde en #EnFællesLøsning.

Strejke/lockout er nu udsat med 14 dage, så det almindelige varsel hedder fra 6 maj for strejke, og 12 maj for lockout. Dog sådan at såfremt forligsmanden erklærer sammenbrud i løbet af de 14 dage, så kan strejke/lockout starte samtidig 5 dage efter erklæring om sammenbrud.

Det er meget langstrakte forhandlinger, som sætter alles tålmodighed på prøve, og alle så nok gerne en meget hurtig afklaring, men samtidig så er det vigtigt at parterne har forsøgt alle muligh...eder, inden man opgiver.

Vi møder mange som siger “kan de da ikke snart tage sig sammen, og blive færdige”, og at det nærmer sig det farceagtige. Og ja, sådan ser det også ud med alle de forskellige meldinger der kommer via medierne, men vi ved at vore forhandlere kæmper en brav kamp bag de lukkede døre, uden de må kommentere det som sker direkte.

Parterne er allerede indkaldt til på fredag den 20. april, med tandbørste og liggeunderlag. Så håber vi alle på der så kan landes en aftale, til glæde for alle parter, respekt for den danske model, og et bevis på det var sliddet værd.