Artboard 1icon_burger icon_checkmark_red icon_checkmark icon_cross icon_down icon_download icon_edit icon_exclamationbox icon_eye icon_facebook icon_heart icon_home icon_house icon_lock icon_magnify icon_papers icon_prize icon_quote icon_site-switchericon_star icon_studerende icon_trio icon_twitter icon_up
Menu

Familieplejer

Medlemmer af Socialpædagogerne, der arbejder professionelt som familieplejere og som har bopæl i Nordjyllands kreds, er tilknyttet Familieplejerne i Kreds Nordjylland

Familieplejeområdet er i fokus

Som familieplejer hos Socialpædagogerne er du en del af et fagligt fællesskab. Vi tilbyder et sikkerhedsnet og en mulighed for faglig udvikling i jobbet. Vi har familieplejeområdet i fokus, og vi arbejder på at forbedre rammerne for familieplejearbejdet.

 

Det kan Socialpædagogerne hjælpe med

Socialpædagogerne har udarbejdet en pjece til familieplejere som kort beskiver hvad vi kan tilbyde og hjælpe dig med i forhold til familieplejearbejdet, samt hvad du bør være opmærksom på og A-kasse forhold.

 

5 Faglige fordele der giver styrke til at være noget for andre

Som familieplejer har du en række fordele, hvis du er medlem hos Socialpædagogerne

 

Familieplejernes håndbog - Værd at vide


”Værd at vide – Socialpædagogernes familieplejehåndbog” er primært skrevet til familieplejere. Både de, der står overfor at skrive kontrakt om deres første plejebarn, de, der er garvede i faget og alligevel mangler et ”brush-up” omkring deres ansættelsesmæssige vilkår mm. og de, der blot ønsker at sætte sig lidt bedre ind i, hvad det vil sige at være plejefamilie. 

Som familieplejernes fagforening har det været naturligt for os at lave denne håndbog. Og det har været naturligt for os at lave den med det udgangspunkt, at vi mener, familieplejere er at betragte som ansatte i den kommune, der har skrevet kontrakt med dem. Denne holdning præger hele håndbogen.

Håndbogen er opbygget kronologisk. Forstået sådan, at den starter med at beskrive, hvad det vil sige at blive plejefamilie og herefter følger de mange aspekter omkring familieplejernes godkendelse, ansættelse, lønforhold, hverdag og udfordringer, til det sidste plejebarn har forladt familien.
Familieplejernes håndbog - Værd at vide (samlet udgave febr. 2015)

 

Falck Healthcare krisehjælp

Socialpædagogerne har indgået en aftale med Falck Healthcare om gratis krisehjælp til Socialpædagogernes familieplejere.

Hvis du kommer ud for en alvorlig hændelse som for eksempel vold, trusler, ulykke, sygdom eller hvis du står i en krise, som hverken fagforening, kommune eller netværk er de rette at tale med om, har du mulighed for at anvende rådgivningscentret. 

I Rådgivningscenteret sidder medarbejdere, der er særligt uddannet til at tale med mennesker, som befinder sig i en vanskelig situation. Det tværfaglige team består af psykologer, speciallæger i psykiatri, mis­brugskonsulenter, advokater, revisorer og socialrådgivere.

Kriseberedskabet består også af akut krisestyring af særligt uddannet personale indenfor to timer.

Al henvendelse til Falck Healthcare er anonym. Familieplejere skal ved henvendelse oplyse det personlige medlemsnum­mer, som er blevet udsendt af Socialpædagogernes Landsforbund til alle familieplejere, der er omfattet af ordningen. Ring 7010 2012
 Psykologisk krisehjælp - når ulykken pludselig rammer 

Politisk ansvarlig på kontoret

Kredsens politisk ansvarlig for familieplejeområdet er faglig sekretær; Charlotte Enevoldsen

Charlotte Enevoldsen

 

Fagligt selskab om udsatte Børn og Unge

Socialpædagogernes Fagligt selskab om udsatte Børn og Unge, er et forum for et særligt interessefællesskab, hvor medlemmer, der arbejder inden for samme område, kan finde inspiration, faglig udvikling og sparring.

Selskaberne danner hver især en ramme for de specifikke faglige emner, metoder og problemstillinger, der gør sig gældende på et bestemt socialpædagogisk arbejdsområde.

Det faglige selskab afholder konferencer, webinarer og andre arrangementer med et fagspecifikt fokus. Og i selskabets regi kan medlemmer dele viden og erfaringer med fagfæller på tværs af landet, som arbejder med samme område/målgruppe.

Familieplejere og andre medlemmer, som arbejder inden for selskabets område, bliver automatisk medlem af selskabet og inviteres til de aktiviteter, selskabet arrangerer.

 

 

Familieplejer